duminică, 30 mai 2010

Filologii, prestigiul și Parlamentul

Din nou cu toții ne întrebăm ce vrea Cucul de data asta?

Obișnuiți deja să-l ignorăm, vom spune că termenii din titlu nu prea au legătură între ei la fel cum nu are legătură cuvântul "justificat" cu "adevărat".

Deci, ce am învățat noi măi copii? Ce e justificat nu e neapărat adevărat și ce e adevărat nu poate fi întotdeauna justificat cu toate că informațiile justificabile sunt de obicei adevărate, iar justificând că ceva e adevărat prin încercarea de a demonstra că de fapt nu există adevăr absolut ci doar plăcinte calde scoase proaspăt din cuptor putem trage concluzia că ... hmm ...

Ah, mă scuzați, dar încep să vorbesc ca-n Parlament după ce mă lovesc de filologi de la un Liceu de prestigiu ...

luni, 24 mai 2010

Cucul și Epoca Medievală

Probabil că se întreabă întreaga lume păsărească cum de discută Cucul aici prezent de Istorie? Probabil că din nou vrea să se dea mare ...

Dar de această dată discuția se referă la familie. Familia în Epoca Medievală. După cum bine știm, în acea perioadă căsătoriile între cuci și păsărici erau organizate de părinții acestora: mamele coțofene sau pupeze și tații acestora, niște cuculeți blegi care își doreau odraslele să perpetueze specia doar cu cel/cea mai mare și mai tare prinț/prințesă. Nu exista noțiunea de căsătorie din dragoste ci numai pentru avere sau pentru dobândirea unui statut social mai înalt.

Făcând o paralelă cu lumea de astăzi, observăm că nu ne-am schimbat atât de mult...

sâmbătă, 22 mai 2010

Singur Cuc?

...sau "Despre prietenie"

Reguli:
1)Orice prietenie, oricât de apropiată, are mari șanse să se termine repede.
2)Pleacă mereu de la premisa că prietenia voastră va dura pentru totdeauna!
3)Dacă mănânci din aceeași farfurie (sau bucată de ziar) cu cineva trebuie să-l consideri prieten.4)Dacă nu poți face o listă lungă cu defectele lui, nu-i ești prieten adevărat.
5)Dacă nu poți fi cea mai proastă versiune a ta în preajma lui, nu-ți este prieten adevărat.
6)Fă-i orice capriciu!
7)Fă-i orice favor!
8)Fă orice sacrificiu pentru el!
9)Fă orice sacrificiu pentru orice capriciu al lui!
10)Dacă atunci când îl vezi ți se umple inima de bucurie amintește-ți regulile 6-9.

-va urma-

marți, 18 mai 2010

Cum să-ți iei o ciuboțică în cuc...

... sau despre cum a pierdut Cucul pariul.

Un festival interesant, la care din motive de timing Ciuboțica și Cucul nu vor fi prezenți. Sonisphere Romania, pe 25-27 IUNIE, așa cum scrie aici.

Cucul cântăciosSuperb. Cucul și Ciuboțica au avut onoarea de a fi un punct în aceasta poza (găsită aici.) Uimitor! Atât de impresionant încât până și Ciuboțica pare fără cuvinte...

Tecuci?

În călătoriile lor prin țară, Cucul și Ciuboțica își tot puneau o întrebare ... Tecuci? Adică cum ... ? Te cuci? Ce este verbul "a cuci"? E o înjurătură? E o remarcă Eminesciană?

Păi, nu prea... Primul gând ne duce cu gândul la un alt gând care nu e ziarul Gândul ci e ceva referitor la orașul Tecuci. În Tecuci nu locuiesc numai Cuci sau Cuculeți. Ca în toată România, acolo mai sunt și gâște, păsărici, struți, găini sau coțofene. Așa că ... de unde "te cuci"?

Probabil că face referire chiar la stimatul Cuc prezent aici, acum. Te cuci a devenit o remarcă. Adică: Te cuci? = Îți place să citești posturile acelea inutile de pe net ale Cucului și a Ciuboțicii?

Păi, nu prea...

marți, 11 mai 2010

Un zbor deasupra unui cuib de cuculeți

După cum bine știm, se apropie sfârșitul acestui an școlar. Toți cuculeții și toate ciuboțicile se pregătesc să intre în vacanță. La toamnă, unii vor experimenta pentru prima oară viața de școlar, alții vor experimenta viața de student, iar alții vor afla cum e la corigență.

Între timp însă, stimatul cuculeț care scrie acest post vă urează succes și toate cele bune, căci vom ajunge curând în situația financiară asemănătoare Greciei și în 2012 se va termina lumea.

Dar cum să se termine lumea? E ca un drum care ajunge lângă o prăpastie și întâmpină acest semn de circulație?Poate că da. Așadar nu vă uitați parașuta. Cădere plăcută.

sâmbătă, 8 mai 2010

România, țara mea de dor, fără viitor

Așa cum spuneau niște cuculeți din nu știu ce trupă în nu știu ce melodie, viața e grea în România. Acum în plină criză niște coțofene și pupeze din guvern (că nu-i putem numi cuculeți ... și-au pierdut ouăle de demult) au decis să aplice niște măsuri extreme care trebuiau aplicate de demult asupra salariilor bugetarilor. De ce nu le-au aplicat la momentul potrivit?

Motivul e simplu: să nu-și piardă voturile. Da, e trist, dar adevărat. Momentul oportun aplicării acestei măsuri era în timpul prospertății economice a țării noastre. Probabil că vă gandiți la perioada României Monarhice. Sună fantezist, dar România a avut o asemenea perioadă și după 1989.

Concluzia: guvernul, oricare ar fi el, și-a arătat încă o dată iubirea pentru voturi și lipsa ouălelor exact ca o coțofană ce aleargă după chestii strălucitoare, dar e mereu împușcată de vânător, cunoscut și ca mama Economie.

Siguranța pe șosele

După cum bine știm, mulți cuculeți au murit de-a lungul timpului în accidente de mașină. Acum vă voi prezenta o soluție care ar reduce numărul acestor accidente cu aproximativ 50% :

Eficient nu? În orice caz, această metodă nu vă garantează o relație păsărească tocmai echilibrată cu păsărica dumneavoastră așa că nu vă pripiți să vă echipați mașina cu un dispozitiv încă neverificat de experți.

vineri, 7 mai 2010

Un cuc fericit

Felicitări (ciu)boțite!
Cucul a trecut examentul teoretic de zbor, categoria 4 aripi. Urmează cel practic pe care dacă nu-l ia își primește o ciuboțică în ...

joi, 6 mai 2010

Țările calde (2)Atât!

Sursa fotografiei.


P.S. ...puțin și pt prietena comună.

Cucul și romanii

Trebuie să precizez că am scris bine romanii. Adică, știți voi, strămoșii noștrii cu care ne mândrim, dar nu prea mai avem în comun cu ei decât limba, comoditatea și iubirea pentru corupție.

Dar cum de a ajuns cucul să vorbească despre istorie și despre caracterele poporului român? Ca să se dea mare? Să se dea inteligent? Să agațe coțofene pe net? Probabil că nu. Dar motivul este asemănarea dintre luptele de gladiatori din timpul marelui imperiu și sistemul educațional românesc.

Acum vă prezint amănuntele. În timpul unei lupte de gladiatori, doi cuculeți care au avut ghinionul să ajungă sclavi pentru romani se bat între ei. Când unu e la pământ, celălalt gladiator, alături de mulțimea martoră la eveniment își îndreaptă atenția către împărat care va lua o decizie în felul următor: dacă arată pumnul strâns cu degetul mare în sus, gladiatorul învins trăiește ca să se mai bată din nou; dacă arată cu degetul mare în jos, gladiatorul învins va rămâne fără cap.

Asemănarea cu școala: ori iei nota 10, ori iei nota 2, iar, conform unui nou concept la care romanii nu s-au gândit, dacă iei o notă între 2 și 10, ți se va arăta degetul mijlociu.

Condoleanțe ciuboțicii ...

miercuri, 5 mai 2010

Țările calde


Găsesc o hartă grozavă aici. Europa văzută de români. Frumos!

Cuc(ul) nu e o păsărică oarecare


Ziarul Libertatea ne-a facut mai fericiți pe ziua de azi.

Ea este Rodica Cuc, fata de la pagina 5; cea mai înalta aspirație a vieții sale este să apară în ”reclame la bikini, lenjerie intimă sau costume de baie”.
Succes Rodica! Viața e la fel de roz precum pantofii domnișoarei!

marți, 4 mai 2010

Nu ne putem ține pliscul ...

Noi, ca și alte necuvântătoare, nu ne putem ține pliscul căci vine o vreme cand merită să-l deschizi. Poate de foame, sau poate că nu ne convine cum arată păsărica de alături. Cine știe ...

Dar trebuie să ciripesc mai departe despre un eveniment muzical important: Eurovisionul. Nu știu dacă așa se ciripește corect, dar, ca de fiecare dată, o mică bucată din păsăroii și păsăricile acestui neam se vor uita, se vor minuna și nu se vor mai minuna când România nu va câștiga din nou.

Poate că sunt pesimist, dar am rămas dezamăgit, mic cuculeț fiind, să văd ani la rândul voturile afișate pe acel ecran și speranțele mele și ale unui popor întreg cum se năruie treptat, că fără suspans nu s-ar mai uita gâștele și ar pierde TVR-ul audiența ...

luni, 3 mai 2010

Ce a făcut cucul de 1 Mai?

Cu toții știm foarte bine faptul că această zi a rămas în cultura Românească ca Ziua Muncii. O altă denumire cu o conotație comunistă, dar trebuie să recunosc că se adresează tuturor cucilor si ciuboțicilor din țara asta care încă mai muncesc. Din această categorie nu fac parte pensionari, bolnavi, handicapați mintal, handicapați fizic, boschetari, țigani(*), bețivi, cerșetori, depravați, leneși, drogați și parlamentari.

Eu, stimatul cuc care scriu acest articol, m-am distrat la o petrecere spre indignarea ciuboțicii care nu ne-a putut onora cu prezența din cauza divergențelor cu gazda magnificului eveniment.

Astăzi ciuboțica și-a expus indignarea alături de lipsa totală de chef de viață. Îi urăm astfel însănătoșire grabnică.

(*) Update (ciu)boțit: Uneori iți vine să-ți dai cu ciuboțica în propriul cuc, sau măcar să-i scuturi ouăle...